Hírek

„Art Circle – Art Embassy” képzőművészeti rezidensprogram Goriška Brdában

Magyarország 2018. április 15-21. között második alkalommal vett részt az „Art Circle – Art Embassy” képzőművészeti rezidensprogramban, melyet tizenhárom ország részvételével került megrendezésre Goriška Brdában.
Tovább

Március 15-i ünnep Ljubljanában

Március 13-án a szlovéniai magyar közösség az 1848–49-es forradalom és szabadságharcról emlékezett meg a ljubljanai várban kiállított Batthyány Lajos szobor megkoszorúzásával, valamint a nagyköveti rezidencián rendezett ünnepélyes műsorral és fogadással.
Tovább

Nagyköveti látogatás Ribnicában

Szilágyiné Bátorfi Edit nagykövet 2018. január 29-én látogatást tett Ribnicában, ahol találkozott Jože Levstek polgármesterrel.
Tovább

Koncert a Magyar Kultúra Napja alkalmából

2018. január 22-én, a Magyar Kultúra Napja és a ljubljanai Balassi Intézet megnyitásának második évfordulója alkalmából nagykövetségünk, valamint a Cankarjev Dom és a Big Band RTV Slovenija közös szervezésében koncertre került sor a ljubljanai Klub CD-ban.
Tovább

DigitalVisegrad 4 Europe üzleti konferencia Ljubljanában

Nagykövetségünk, valamint a Szlovén Digitális Koalíció és a Szlovén Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében 2018. január 18-án 40 fő részvételével tartottuk meg a „DigitalVisegrad 4 Europe” magyar-szlovén üzleti konferenciát Ljubljanában.
Tovább