Aktualizálva 2023.08.25-én.

Az áradások több régiót érintettek, köztük városokat, vidéki területeket és természeti látnivalókat. A legtöbb szlovéniai turisztikai célpont látogatható és biztonságos, de előfordulhat, hogy egyes turisztikai célpontok nem érhetőek el, illetve látogatásuk - a folyamatban lévő helyreállítási munkák miatt - nem ajánlott. Ez esetben javasoljuk, hogy módosítsák a tervezett úticéljukat, illetve utazásuk előtt ellenőrizzék az úticélhoz kapcsolódó weboldalakat, közösségi médiacsatornákat, továbbá tájékozódjanak a legfrissebb információkról.

Szlovénia áradások által leginkább érintett régiói:

  • Közép-Szlovénia: Medvode, Kamnik és Velika Planina, Komenda, Idrija, Žiri, Škofja Loka
  • Alpesi Szlovénia: Koroška egyes részei, Felső-Szavinja völgy (Luče, Solčava, Ljubno ob Savinji, Gornji Grad, Nazarje, Rečica ob Savinji, Mozirje, Polzela)
  • Termál Pannóniai Szlovénia: muramenti régió egyes területei.

Részletesebb információk az egyes turisztikai célpontok aktuális helyzetéről itt érhetők el angol nyelven.

Az aktuális vasúti és autóbuszközlekedési helyzet itt ellenőrizhető.

A Szlovéniai Hegymászó Szövetség kéri a hegyi túrázókat, hogy az árvíz és viharok sújtotta területekre ne menjenek, mert a túrautak is megrongálódtak, és a túrázás fokozott kockázatot jelent. A Felső-Szavinja völgyben és a Koroška térségben található túrautak többsége zárva van. A Škofja Loka, Polhov Gradec és Kamnik-Bistrica környékén található túrautak nagy része is érintett, ezeken a területeken nem javasolt a túrázás. Célszerű, hegyi kiránduláshoz más szlovéniai úti célt választani a biztonságos túrázásra vonatkozó tanácsok betartása mellett. További információ itt érhető el.