Hatalmas érdeklődés mellett rendezték meg 2017. augusztus 26-án, Lendván a Bográcsfesztivált. A programra több ezren látogattak ki, a főzőversenyen pedig minden eddiginél több, összesen 91 csapat vett részt, amelyek közül számos, Magyarországról érkezett.

Az idei Bográcsfesztiválon részt vett Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki Szilágyiné Bátorfi Edit nagykövetasszony és Földes Gyula főkonzul társaságában megbeszélést folytatott a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) vezetőivel. A magyar kormány elkötelezett a határainkon kívül élő honfitársaink boldogulásának támogatása mellett - jelentette ki a miniszter.

Horváth Ferenc, a közösség elnöke elmondta, hogy a helyi magyarság számára az eddigi egyetlen komoly előrelépési lehetőséget idén a Muravidéki Gazdaságfejlesztési Program keretében az anyaország által rendelkezésükre bocsátott mintegy 500 millió forintos támogatás jelentette. A program forrásainak jelentős részét mezőgazdasági fejlesztések megvalósítására pályázták meg, amely felhasználása nagyban hozzájárul a térség magyar gazdáinak és családjaik helyben maradásához, életkörülményeik javulásához. A magyar közösség tervei közt szerepel a mezőgazdasági termelés és borászat falusi turizmussal való kibővítése, amelyre kiváló lehetőséget nyújt a lendvai vár és környéke, a térségben megvalósuló színvonalas kulturális események, illetve a térség értékes gyógy- és termálvizekben való gazdagsága.

Fényképeket a Bográcsfesztiválról itt tekinheti meg.